Telefonsvararröster ger kunden det första intrycket

Telefonsvararröster till företaget

Professionell röst till telefonsvararen

Vilket är det första intrycket era tilltänkta kunder möts av när de kontaktar ert företag? Om ni har en verksamhet med monopolställning som era kunder måste kontakta kanske det inte spelar någon roll om de möts av en opersonlig telefonsvarare som upplyser om att kunden är nummer 138 i kö, varefter de får lyssna på Für Elise på repeat under någon timmes tid.

För de flesta företag är dock det första intrycket absolut avgörande. Att mötas av en trevlig röst i telefon eller ett leende i receptionen kan vara en av de faktorer som påverkar kundens beslut till att välja just ert företag. Kundens inställning till er verksamhet påverkas redan när telefonsvararen meddelar den förinspelade informationen. En behaglig, trevlig och tillitsfull röst ger en bra start för att kunden ska vara motiverad att vilja köpa era tjänster eller starta ett samarbete med just er.

Telefonsvararröstens betydelse för kunden

I klartext lyssnar vi hellre på hur Sean Connery hälsar oss välkomna på telefonsvararen och vårt tålamod blir också långt större när han sedan ber oss vänta kvar tills någon på företaget kan svara, än om detta meddelande Professionell telefonsvararelämnas av en sur och stressad receptionist eller en opersonlig telefonsvarare. Det är ju dock inte alla förunnat att kunna anlita Sean Connery som telefonsvararröst, men det finns ett stort antal behagliga och professionella röster till telefonsvararen att anlita i dagsläget och det är bara fantasin som sätter gränser för vem ni vill ska vara den första som talar med era kunder.

Kanske en trevlig äldre farmor som inger tillit och lugn? Eller en hurtig idrottsledare för att förmedla engagemang och framåtanda? Alla röster är unika på sitt sätt och kan förmedla en uppsjö av känslor och sinnestillstånd. Om ni vet vem ni riktar er till och vilken som är er främsta målgrupp kan ni sedan skräddarsy en lösning utifrån ert behov.  Oavsett vilket budskap du vill förmedla och vilka känslor du vill väcka finns garanterat en röst som passar ditt syfte.